Calamari in padella su crema di patate e mele

Potato and apple cream with grilled squid.The perfect dinner for a winter evening. Tasty ingredients that go perfectly together, will give a touch of elegance to your dinner. With a delicate but intense flavor, the potato and apple cream is enveloping and tasty. There is an affinity between certain elements that is not there between others and in some cases it is a perfect affinity.

Crema di patate e mele con calamari cotti in padella. La cena perfetta per una serata invernale. Ingredienti gustosi che si sposano perfettamente tra di loro, doneranno un tocco di eleganza alla vostra cena. Dal sapore delicato, ma intenso, la crema patate e mele, è avvolgente e gustosa. C’è un’affinità tra certi elementi che non c’è tra altri e in qualche caso si tratta di un’affinità perfetta.

Ingredienti

  • 300gr di patate/12oz of potatoes
  • 2 calamari /2 squid
  • 150 gr di mele rosse/2 apples
  • mezza cipolla/half onion
  • uno spicchio di aglio/a clove of garlic
  • olio/oil
  • noce moscata/nutmeg
  • sale/salt
  • prezzemolo/parsley
  • limone/lemon
  • salvia/sage

Peel the apples and potatoes. In a saucepan with high sides put a spoonful of oil, onion and apples. Brown the apples for 5 minutes, taking care to turn occasionally with a wooden spoon. Add the diced potatoes, grated lemon zest, nutmeg, a pinch of salt and a pinch of black pepper. Add 3 glasses of water and cook for 15 minutes on medium heat. After the necessary time, blend everything with a kitchen mixer. Meanwhile in a pan, add the molluscs with a drizzle of oil, a sliced ​​lemon, sage and garlic. Cook over high heat. Finally serve the apple and potato cream with the squid, add a drizzle of raw oil.

Sbucciate le mele e le patate. In una pentola a bordi alti mettete un cucchiaio di olio, la cipolla e le mele. Fate dorare le mele per 5 minuti, avendo cura di girare ogni tanto con un cucchiaio di legno. Aggiungete le patate tagliate a dadini, la scorza di limone grattugiata, la noce moscata, un pizzico di sale e un pizzico di pepe nero. Aggiungete 3 bicchieri di acqua e fate cuocere per 15 minuti a fiamma media. Trascorso il tempo necessario, frullate il tutto con un mixer da cucina. Nel frattempo in una padella, aggiungete i molluschi con un filo di olio, un limone tagliato a fettine,salvia e aglio. Fate cuocere a fiamma vivace. Servite infine la crema di mele e patate con i calamari, aggiungete un filo di olio a crudo.

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