I calamari saltati rapidamente in padella vengono posizionati su una crema vellutata di patate e zucchine, perfetta per le vostre cene estive. Una ricetta semplice che conquisterà voi e i vostri ospiti.
- 5 calamari non molto grandi
- Sale
- Olio
- Aglio
- 10 olive nere denocciolate
- Vino bianco
- 3 patate
- 500 gr di zucchine
- Latte
- Sale
- Pepe
- Pecorino grattugiato
- Noce moscata
- Una noce di burro
Pulite i calamari, lavate il mantello avendo cura di eliminare le interiora dall’interno. Tagliate i calamari formando degli anelli spessi di 2 cm. Saltateli in padella con uno spicchio di aglio e le olive, aggiungete il vino bianco e lasciate cuocere per 15 minuti a fiamma vivace. Nel frattempo preparate la vostra crema di patate e zucchine. Lessate le verdure in abbondante acqua salata, scolatele e fatele raffreddare. In un mixer da cucina frullate le patate pelate e tagliate a cubetti, le zucchine, il pecorino, il sale, il pepe, il burro e una tazzina di latte. Avete ottenuto la vostra crema di zucchine e patate che sarà la base del vostro piatto, adagiate su di essa i calamari e servite.
Squid on potato and zucchini cream
The squid stir-fried quickly in a pan are placed on a velvety cream of potatoes and zucchini, perfect for your summer dinners. A simple recipe that will win over you and your guests.
- 5 not very large squid
- Salt
- Oil
- Garlic
- White wine
- 3 potatoes
- 4 zucchini
- 10 pitted black olives
- Milk
- Salt
- Pepper
- Nutmeg
- Grated Pecorino
- A knob of butter
Clean the squid, wash the coat taking care to remove the innards from the inside. Cut the squid into 2 cm thick rings. Sauté in a pan with a clove of garlic and olives, add the white wine and cook for 15 minutes on a high flame. Meanwhile prepare your potato and zucchini cream. Boil the vegetables in abundant salted water, drain them and let them cool. In a kitchen mixer blend the peeled and diced potatoes, the courgettes, the pecorino cheese, the salt, the pepper, the butter and a cup of milk. You got your zucchini and potato cream which will be the base of your dish, lay the squid on it and serve.