Fettuccine con orata, peperoni verdi e pomodorini gialli

Cucinare è il mio modo di comunicare, il mio strumento di creatività, è tutto il mio essere spontanea, il mescolare sapori incredibili con odori semplici ma a volte sorprendenti. Oggi vi propongo una ricetta originale e particolare : ” Fettuccine con orata, pomodorini gialli e peperoni verdi”.

Cooking is my way of communicating, my instrument of creativity, it’s my whole being spontaneous, mixing incredible flavors with simple but sometimes surprising smells. Today I propose an original and particular recipe: “Fettuccine with sea bream, yellow tomatoes and green peppers”.

INGREDIENTS FOR 4 PEOPLES:

  • 12 oz of pasta
  • 10 yellow cherry tomatoes
  • 1lb of sea bream
  • 5 green peppers
  • salt
  • oil
  • a glass of white wine
  • a spicy of garlic

Put a saucepan with plenty of salted water on the heat. Fry the garlic with two tablespoons of oil for a few minutes, then when it is golden, remove it. Add the sea bream, add the white wine and cook for 10 minutes on each side. In another pan, brown a clove of garlic in four tablespoons of oil, cut the tomatoes and the green peppers and pour them into the pan. Season with salt, add a pinch of sage and cook for 10 minutes. After the cooking time, fillet the sea bream, taking care to remove the thorns and the skin. Add the filleted sea bream to the sauce. Drain the pasta that you cooked al dente and add it to the pan with the sauce, add a few tablespoons of the pasta cooking water and the chopped parsley. Stir everything for about 2 minutes over high heat, so as to mix the flavors well. Serve the pasta while still hot, and if you like it, add a handful of parsley. Enjoy your meal!

Metti una casseruola con abbondante acqua salata sul fuoco. Friggere l’aglio con due cucchiai di olio per alcuni minuti, quindi quando è dorato, rimuoverlo. Aggiungere l’orata, aggiungere il vino bianco e cuocere per 10 minuti su ciascun lato. In un’altra padella, rosolare uno spicchio d’aglio in quattro cucchiai di olio, tagliare i pomodori e i peperoni verdi e versarli nella padella. Salare, aggiungere un pizzico di salvia e cuocere per 10 minuti. Dopo il tempo di cottura, filettare l’orata, avendo cura di rimuovere le spine e la pelle. Aggiungi l’orata filettata alla salsa. Scolare la pasta che hai cotto al dente e aggiungerla nella padella con il sugo, aggiungere qualche cucchiaio di acqua di cottura della pasta e il prezzemolo tritato. Mescola tutto per circa 2 minuti a fuoco alto, in modo da mescolare bene i sapori. Servi la pasta ancora calda e, se ti piace, aggiungi una manciata di prezzemolo. Buon Appetito!

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