Frittelle di baccalà

Le frittelle di baccalà, sono un classico del cenone della Vigilia e dell’ultimo dell’anno. Sono semplici , sfiziose e sono ideali come antipasto.Negli antipasti, le frittelle vanno sempre a ruba e il baccalà , aggiunge un sapore delicato e leggero.

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  • 300 gr di baccalà
  • 250 gr di farina 00
  • 250 gr di acqua
  • 1/2 cubetto di lievito
  • sale
  • olio di semi per friggere

Per preparare le frittelle , pulite bene il baccalà dalle spine e dalla pelle.Lessatelo in acqua per 20 minuti.Scolatelo e tenetelo da parte. In una ciotola,sciogliete il lievito in acqua tiepida,aggiungete la farina, il sale e impastatelo con una forchetta fino ad ottenere una crema liscia e appiccicosa.Lasciate riposare per almeno un’ora. Trascorso il tempo di lievitazione , riscaldate in una pentola l’olio e versate la pastella aiutandovi con un cucchiaio.Giratele ogni tanto e toglietele quando saranno dorate. Servite le frittelle calde con un pizzico di sale .

Codfish kettles The kettles of cod , are a classic of the Christmas Eve dinner or the last of the year. They are simple and tasty and are ideal as an appetizer. In the appetizers, in fact, the kettles is always snapped and the addition of cod, makes a delicate and light flavor.

  • 10 oz of cod
  • 7oz of flour
  • 7oz of water
  • 1/2 cube of fresh brewer’s yeast
  • oil for fry
  • salt

METHOD : To prepare the kettles, clean the codfish well from the thorns and skin. Leave it in the water for 20 minutes. Drain it and keep it aside. In a bowl, dissolve the yeast in warm water, add the flour, salt and knead it with a fork until you get a smooth and sticky cream. Leave to rest for at least an hour. Once the leavening time has elapsed, heat the oil in a pan and pour the batter with a spoon. Remove from time to time and remove when they are golden. Serve hot kettles with a pinch of salt.

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