Rotolo di pizza farcito

Il rotolo di pizza farcito, è un modo diverso di gustare la pizza. Un vortice di impasto che racchiude un ripieno gustoso e saporito. Io ho pensato di proporvi due rotoli : uno farcito con salsiccia , patate e mozzarella e l’altro farcito con salumi e formaggi vari.Vediamo insieme le ricette.

  • 2 impasti per pizza
  • 100 gr di salame milanese
  • 100 gr di salame napoletano
  • due fettine di provolone
  • 250 gr di provola affumicata
  • 2 uova
  • 100 gr di prosciutto cotto
  • 5 patate tagliate nel senso della lunghezza
  • 2 salsicce
  • 250 gr di mozzarella

Procedimento : Fate cuocere due uova per 10 minuti ,spegnete e lasciatele raffreddare.Nel frattempo stendete i due impasti , sul primo mettete le patate tagliate nel senso della lunghezza e cotte precedentemente nel forno per 20 minuti a 200°,le salsicce sbriciolate e la mozzarella tagliata a cubetti,aggiungete un filo di olio,arrotolate il rotolo e chiudete le estremità per non far uscire il ripieno.Spalmate il rotolo con una noce di burro . Sbucciate le uova ,stendete il secondo impasto e mettete prima le fettine di formaggio,poi il prosciutto,il salame milanese,ancora formaggio,salame napoletano ,le uova tagliate in 4 parti e infine la mozzarella tagliata a cubetti.Chiudete l’impasto formando un secondo rotolo e premete anche qui sulle estremità.Infornate i due rotoli per 20 minuti a 180°. Prossimamente, vi svelerò i segreti per il famoso “Tortano Napoletano”,il rusticotipico della tradizione culinaria Napoletana,che di solito si prepara durante le festività Pasquali.Una ciambella dai mille colori e sapori,che piace a tutti tradizionalisti e ricercatori di nuovi sapori .Vi aspetto!

Stuffed pizza roll

The roll of stuffed pizza is a different way to enjoy pizza. A whirl of dough that contains a tasty and tasty filling. I thought of offering you two rolls: one stuffed with sausage, potatoes and mozzarella and the other stuffed with meats and various cheeses. Let’s see the recipes together.

  • 2 dough for pizza
  • 4oz of Milanese salami
  • 4oz of Neapolitan salami
  • two slices of provolone(Provolone is a spun paste cheese made from cow’s milk. Generally spherical or truncated cone shape, it can be sweet or spicy.)
  • 9oz of smoked provola
  • 2 eggs
  • 4oz of cooked ham
  • 5 potatoes cut lengthwise
  • 2 sausages
  • 9oz of mozzarella

Method : Cook two eggs for 10 minutes, turn off and let them cool. In the meantime, roll out the two doughs, put the potatoes cut lengthwise and previously cooked in the oven for 20 minutes at 200 ° C, the crumbled sausages and the mozzarella cut into cubes, add a little oil, roll the roll and close the ends to keep the filling out. Spread the roll with a knob of butter. Peel the eggs, roll out the second dough and put the slices of cheese first, then the ham, the Milanese salami, cheese, Neapolitan salami, the eggs cut into 4 parts and finally the mozzarella cut into cubes. second roll and press here also on the ends.Inforn the two rolls for 20 minutes at 180 degrees. Soon, I will reveal the secrets for the famous “Neapolitan Tortano”, the rusticotypical Neapolitan culinary tradition, which usually is prepared during the Easter holidays. A donut of many colors and flavors, which everyone likes traditionalists and researchers of new flavors. I wait for you!

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