Tortellini in brodo con minestrone

Per molti il passaggio tra l’estate e l’autunno sarà abbastanza doloroso, per me invece è un pò staccare la spina, un ritorno a ritmi lenti e a pensieri un pò meno voraci. L’autunno arriva in punta di piedi ed è il periodo dell’anno in cui possiamo rifugiarci al caldo della nostra intimità. Ma per me l’autunno è anche seguire la luce in un bosco di campagna o tra i monti ammirando i colori delle piante che prima di svestirsi per l’inverno si infiammano d’amore. Poi quando inizia a scendere l’aria fresca della sera è bello cercare un fuoco di un camino o di un cuore a cui tendere le mani per scaldarsi. Fuori è notte ormai e lo spirito sussurra la dolce malinconia del buoio, ma per un istante tutto intorno a me tace. Oggi vi propongo una ricetta che vi riscalderà nelle sere autunnali: ” Tortellini in brodo con minestrone”.

For many people, the transition between summer and autumn will be quite painful, but for me it is a little bit of pulling the plug, a slow pace and a little less voracious thoughts. Autumn comes on tiptoe and it is the time of year when we can take refuge in the warmth of our intimacy. But for me, autumn is also following the light in a country forest or in the mountains, admiring the colors of the plants that become inflamed with love before disrobing for the winter. Then when the cool evening air starts to fall it’s nice to look for a fire from a fireplace or a heart to hold out your hands to warm up. Outside it is night now and the spirit whispers the sweet melancholy of the darkness, but for an instant everything around me is silent. Today I propose a recipe that will warm you up in the autumn evenings: “Vegetables soup with tortellini”.

Ingredients for 4 people

  • 500 gr of tortellini
  • half hen
  • 2 carrots
  • half onion
  • 2 potatoes
  • half cauliflower
  • half savoy cabbage
  • 2 zucchini
  • oil
  • salt
  • celery

In a pot full of water, cook the chicken legs and the chopped wings with the vegetables cut into small pieces for forty minutes, add the onion, celery, salt and a little oil. After the necessary time, add tortellini and cook for the time indicated on the package, it will take 4 minutes. Your soup is ready, all you have to do is sit down and enjoy this treat.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *